Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

Kirkon mediasäätiöltä tukea Tyrvään Rembranteille

10.12.2009
Kirkon mediasäätiö tukee 10 000 eurolla toimittaja Pekka Heikkilän ohjaamaa tv-dokumenttia Tyrvään Pyhän Olavin kirkon taideteosten synnystä.
Tyrvään Rembrantit on seurantadokumentti harvinaisista maalauksista, niiden tekijöistä Osmo Rauhalasta ja Kuutti Lavosesta sekä taidemaalarien työskentelystä kirkossa 2004–09.

Ohjaaja Pekka Heikkilä on syntyään tyrvääläisiä, ja hänen isänsä Rauno Heikkilä kuului kirkon jälleenrakennusvaiheessa innokkaisiin talkoolaisiin.
Kirkkotaiteesta tehtävän tv-dokumentin tuottaja on Kirkon tiedotuskeskuksen televisiotoimituksen päällikkö ja Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki, tuotantoyhtiönä on Kirkon tiedotuskeskus.

Kahdeksas kerta jaossa

Kirkon mediasäätiö jakoi nyt yhteensä 225 500 euroa 14 eri ohjelmahankkeelle. Tuen hakijoita oli 47, ja hakemusten yhteisarvo ylitti miljoona euroa. Tukea jaettiin kahdeksannen kerran.

Suurimman summan, 60 000 euroa, sai Raimo O. Niemen ohjaama nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu pitkä kokoillan elokuva Roskisprinssi. Jörn Donnerin ja Marko Kulmalan dokumentille Ei kenenkään Afrikka myönnettiin 20 000 euron käsikirjoitus- ja tuotantotuki.
Tampereen yliopiston tiedotusopin- ja kasvatustieteenlaitosten mediakasvatuksen lahjoitusprofessuuri sai 15 000 euroa.

Kirkon mediasäätiö tukee uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa. Säätiön perustettiin 2005, ja sen taustalla ovat Kirkkohallitus ja 24 suurinta luterilaista seurakuntaa ja seurakuntayhtymää.
Mediasäätiön toiminnan aikana tukea on jaettu yhteensä noin 1,5 miljoonaa euroa.

(KT, Pirjo Silveri)

- Takaisin.

Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala tutustuvat tulevaan Tyrvään työmaahansa kirkkoherra Osmo Ojansivun kanssa keväällä 2004. Pekka Heikkilä on tv-kameroineen dokumentoimassa. Kuva Pirjo Silveri.

Pekka Heikkilä haastattelee Kuutti Lavosta syksyllä 2006. Kuva Pirjo Silveri.

Tv-ohjaaja Pekka Heikkilä on tietenkin paikalla, kun kirkkotaide julkistetaan medialle 13. elokuuta 2009. Kuva Pirjo Silveri.

Sivun alalaita.